Welkom 2021!

Een kakelvers nieuw jaar, het jaar waar we allen hals reikend naar uit hebben gekeken of liever gezegd, we wilden dat andere lastige jaar maar al te graag achter ons laten.

Focus op verandering

Voor mij voelt het alsof dit jaar het jaar van transformatie is. Ik voelde al even dat ik meer focus moest gaan aanbrengen in mijn werk en in mijn privé; waar heb ik behoefte aan, doen wat goed voelt en vooral loslaten wat echt niet (meer) goed voelt en waar ik op leegliep. Maar als je nog volop in opdracht zit en geconcentreerd aan het werk bent is dat nog niet zo eenvoudig. Een paar dagen even niet werken, gewoon even zijn, doet mij dan heel goed.

Keuzes in werk

Tijdens het genieten van de feestdagen en lekker thuis lummelen heb ik teruggekeken op het afgelopen jaar; wat heb ik allemaal gedaan als zelfstandige, welke keuzes heb ik gemaakt, waarom heb ik bepaalde keuzes gemaakt en heb ik daar ook iets mee gedaan? Deels wel maar deels ook (nog) niet. Waarom dat zo is weet ik niet. Soms ga je gewoon door, soms kom je moeilijker bij je gevoel, soms is het gewoon lastig om iets los te laten omdat je mensen niet teleur wil stellen en soms is iets toegeven aan jezelf een uitdaging.

Ondernemen is ook durven

Op het moment dat ik coach kan ik cliënten goed begeleiden om deze antwoorden uit zichzelf naar boven te halen, soms met nog een klein extra duwtje in een bepaalde richting en /of een stukje advies om daarna ook echt een stap te kunnen zetten. In dit geval ging het om mezelf en, eigenwijs als ik ben, houd ik dat ook bij mezelf. Ik had wel wat stevige conversaties met mezelf nodig om tot bepaalde conclusies en besluiten te komen. Loslaten betekent ruimte voor andere dingen, ruimte voor positieve energie maar ook ruimte voor onzekerheden. Als ondernemer hoort keuzes durven maken erbij maar dat betekent niet dat je het niet spannend mag vinden, dat geef ik mijn klanten ook mee.

Focus op coaching

Diversiteit en dynamiek is altijd wel belangrijk geweest in mijn werk, uiteenlopende dingen doen en ook zoveel mogelijk doen, dat heb ik altijd zo gewild en gedaan. Maar ik ben veranderd, mijn behoefte is veranderd en mijn leven is veranderd.

~ When you focus on the good, the good gets better ~

Abraham Hicks

En “the good“ in dit geval is voor mij coachen. Coaching is ook heel divers en als ik daarmee bezig ben dan voel ik heel veel energie en dat voelt goed! Achter de schermen werk ik rustig aan een aantal praktische zaken en veranderingen aan mijn website terwijl ik al lekker bezig met een aantal (loopbaan) coaching trajecten. Hallo 2021, hallo focus. hallo energie!.