Vitamine K2: Bottenbaas! 

In de herfst kreeg ik al last van “winterse pijntjes” en begon ik te denken: Zijn al die winterse ongemakken en kwaaltjes wel te wijten aan een gebrek van warmte en zonlicht, of misschien ook aan een verborgen vitaminegebrek. Ik werk notabene met hoogwaardige test-based voedingsuppletie en de testen zelf dus ook. Ik had deze alleen nog niet gedaan omdat mijn “ standaard vitaminewaarden”  ieder jaar wel getest worden en daar hoort K2 niet automatisch bij. Dus ik deed de vitamine K2/D3 bloedtest en daarmee ook de ontdekking van mijn behoorlijk lage vitamine K2- en ook D3-niveaus.

Een tekort aan vitamine K2: Niet zomaar een winterdipje

Ik denk altijd dat mijn vermoeidheid en stijve gewrichten typische winterproblemen zijn. “Ach, het is gewoon weer de kou,” zeg ik dan, terwijl ik nog een extra laagje kleding aantrek en de verwarming twee graden hoger zet. Maar ik dacht niet dat dit ook signalen kunnen zijn van een tekort aan vitamine K2.

Suppletie van vitamine K2: Meer dan een warme trui.

Dus ging ik aan suppletie van vitamine K2/D3 en ik merk iets opmerkelijks. Niet alleen voel ik me minder krakkemikkig in de ochtend, vitamine K2/D3 blijkt best wel een stille held te zijn in mijn eeuwige strijd tegen de winterblues. Het zorgt er ook nog voor dat calcium zich niet in mijn bloedvaten ophoopt, maar naar mijn botten gaat, waar het hoort. 

In plaats van mijn “PHPD” – pijntje hier, pijntje daar – aan de winter of ouderdom (tja… 45+ 🫣) toe te schrijven, heb ik dus onder andere een helpende hand nodig van een vitamine. 

Dus… die winterse pijntjes en vermoeidheid zijn niet alleen het resultaat van deze koude dagen, maar ook een stille schreeuw om meer vitamine K2. Ik geef met deze blog mijn ongeziene held de erkenning die het verdient want ik voel me zoveel lekkerder! 

Neem jij actie voor jouw gezondheid? 

Heb je ook last van winterse ongemakken, voel je je ook krakkemikkig of voel je je gewoon niet op je best; sloerig in de rakker, zoals we in Twente zeggen? Wacht dan niet langer en laat jouw vitamine K2- en D3-niveaus controleren. Wie weet is dit de sleutel tot een energiekere en comfortabelere winter en algeheel welzijn. Ik help je graag!