Sollicitatiegesprek? Zakelijke make-up

Een sollicitatiegesprek is altijd een beetje spannend en extra spanning zit je niet op te wachten. Met make-up kun je je sterkte punten benadrukken. Als je je mooi voelt straal je dat ook uit dus geef ik je wat tips om je af te helpen van eventuele last-minute make-up stress zodat je kunt shinen tijdens je gesprek!.

Colour blocking

Draag je normaliter weinig make-up, hou dat dan zo, anders voel je je alleen maar ongemakkelijk. Ondanks dat je vroeger naar bed bent gegaan toch blauwe kringen zichtbaar? Peach concealer is je vriend. Meng dit door je normale concealer en dep het onder je ogen. Word je snel rood als je wat gespannen bent of heb je wel eens een opvlieger? Doe een beetje groene primer onder je foundation of meng een beetje door je foundation en breng aan op de “ flush” gebieden. Gebruik niet te veel blush als je snel last hebt van rode wangen. Kies dan liever voor een mooie subtiele highlighter als finishing-touch en leidt de aandacht af van je wangen naar je jukbeenderen.

Te zware of bijzondere make-up kan heel erg afleidend werken. De bedoeling is dat ze naar jou en naar je inhoud luisteren. Als je graag oogschaduw op wilt, ga dan voor een lichte tint die bij je huid past. En, gouden tip; een vleugje lichte oranje oogschaduw geeft een frisse en wakkere indruk.

Vandaag is rood

Dol op lippenstift? Is het normaliter je signature-mark?  Draag het dan vooral en houd de rest van je make-up rustig.  Pas op voor lippenstift op je tanden, mensen durven het vaak niet tegen je te zeggen en zijn dan afgeleid. Tip: Steek even een vinger in je mond en haal deze tussen je lippen door. Te veel lippenstift blijft aan je vinger hangen en blijft dus niet op je tanden achter.

Basis make-up tips; mannen ook even opgelet

  • Kies voor een BB crème of een lichte foundation die dicht bij je eigen huidskleur ligt.
  • Dep een beetje concealer op kleine oneffenheden om deze te verbergen.
  • Met een beetje transparante poeder, poeder je gezicht af tegen glimmen
  • Kam of trim je wenkbrauwen en / of teken ze een beetje bij.
  • Benadruk je sterke punten zoals je ogen of lippen maar liever niet beide.
  • Breng 2 laagjes mascara aan voor een intensere blik.
  • Een beetje blush kan je gezicht net even wat extra opfrissen.

Blijf jezelf.

Zorg dat je je lekker voelt, doe je niet anders voor dan je bent.

Baan of opdracht gescoord? Dan mag je los en maak je van een dag make-up een party-make-up en trek je de champagne open!.