Mijn werk in coronatijd

Bij thuiskomt van vakantie stapten we uit het vliegtuig in een compleet ander thuis; Corona thuis. Nederland in de ban van COViD-19… jongens wat een misstake van moeder natuur. Gelukkig had ik op dat moment een opdracht als HR manager bij een technisch bedrijf waar ik door mocht en kon werken. De business ging door en juist vanwege Corona was er veel te regelen rondom personeelszaken.

Risicogroep

Vanwege mijn auto-immuunziekte behoor ik tot de risicogroep dus een beetje spannend vond ik het wel. Alles was tot in de puntjes geregeld en een spreekruimte werd omgetoverd tot kantoor waar ik alleen of op 3 meter afstand van iemand kon zitten. Overal extra schoonmaak en Corona richtlijnen en iedere dag een update, perfect.

Minimaal 3 meter afstand

Toch deed ik gesprekken zoveel mogelijk telefonisch en via Zoom of MS Teams, better safe then sorry, toch? (If only sommige mensen daar ook zo over denken, je maakt wat mee “ rollende ogen”). Ook mijn coaching trajecten konden doorgaan omdat ik genoeg afstand kan nemen, minimaal 3 meter hanteer ik wel. Het blijft raar om geen handen te schudden maar ach, iedereen zit in hetzelfde schuitje en het is ook weer een soort van ijsbreker.

De regels zijn versoepeld maar overal gonst nog steeds Corona, zoveel mensen zoveel meningen. Ik ga van mezelf uit en ik vind dat ik zelf maatregelen moet treffen om zo veilig mogelijk te blijven en ik denk dat als iedereen dat doet we het samen onder controle krijgen.

Mijn leven in coronatijd

Mijn regels: Waar ik kan werk ik thuis, fysieke afspraken doe ik zoveel mogelijk op enkele meters afstand en als dat niet kan, dan een online meeting. Ik schud geen handen, ik was mijn handen lang en veelvuldig en desinfectie gel of alcohol heb ik altijd bij me, op de fiets, in de auto en in mijn tas. Ik neem een “ontbijt” aan voedingssuppletie om mijn immuunsysteem te versterken. Hoesten en niezen doe ik eigenlijk weinig maar als dan, in de elleboog en dan weer die handen wassen. Ik zoek de drukke openbare plekken niet op, wel was ik laatst voor het eerst even op ene terrasje, waar het ook uitstekend geregeld was, en dat was toch echt wel even heerlijk! Ik zeg pas op jezelf en geniet, met mate J.