Hoe weet je dat je voor jezelf wil beginnen?

Denk jij regelmatig aan voor jezelf beginnen? Droom je ervan je eigen werktijden te kunnen bepalen? Dat je geen vakantie hoeft te vragen maar gewoon néémt? Misschien ben je dan een ondernemer in de dop, maar hoe herken je dat?

12 jaar geleden besloot ik zelfstandige te worden. Eerst als ZZP’er en inmiddels heb ik al, samen met diverse compagnons, meerdere bedrijven opgezet. Eigenlijk al vrijwel in het begin wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt; IK bepaal, freedom! Maar niet iedereen is een geboren ondernemer, misschien herken jij jezelf in onderstaande signalen en race je na het lezen hiervan wel a’ la minute naar de KVK.

Zelfstandig

Wilde je als kind ook alles “zelluf” doen? Grote kans dat het ondernemerschap in je bloed zit. Niet bang en een beetje eigenwijs en onderzoekend moet je ook echt wel zijn.

Zelf je werktijden en werkdagen bepalen.

Krijg je jeuk van een 8 tot 17 mentaliteit? Heel goed! Soms is het nodig om om 06.00 te beginnen en soms heb je de behoefte je dag sportief te beginnen met een looprondje park en werk je daarna tot 22.00 uur door. Vind je het heerlijk om zondagochtend voor dag en dauw te werken? It’s up to you. Jij bepaalt wat er kan en handelt daar naar.  

Werken waar en wanneer jij wil.

Werken vanaf je bank, keukentafel of een tof ingericht kantoor? Jij kiest! Maar, natuurlijk afhankelijk van je type business, ook werken met uitzicht op het witste strand en een tropisch windje vanaf de Caribbean of in een chalet op stormachtig Vlieland? Goede laptop en telefoon en you are good to go!

Zelf beslissen

Houd je er niet van dat iemand je vertelt wat je moet doen? Wil je het liefst gillen als je leidinggevende met targets en deadlines voor je neus staat te zwaaien? De gedrevenheid vanuit je zelf laten komen en voortvloeien in acties past veel beter bij jou.

Waaghals

Hou je wel van het nemen van een beetje risico? Is “ living on the edge” een van jouw lijfspreuken? Schiet je niet in de stress van financiële onzekerheid? Een ondernemer kan wel tegen een beetje financiële druk en gooit vaak dan juist extra energie in de strijd.

Positief

Denk jij altijd in mogelijkheden? Is je glas meestal halfvol? Een positieve mindset en denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden is onontbeerlijk als ondernemer. Hoezo kan niet?!

Vakantiemodus

Hoezo 21 vakantiedagen? Een weekendje weg, een weekje Ibiza én een maandje zeilen? Als je planning het toelaat moet dat kunnen. Jij ziet als geen ander of en wanneer je dit kunt doen binnen je business, jij stelt jouw doelen.

Ben jij dit? Racen maar!