De kop is er af!

DE KOP IS ERAF

Het nieuwe jaar is begonnen en terwijl iedereen praat over goede voornemens zoals afvallen of meer sporten, heb ik een ander idee. Wat als we dit jaar eens doorgaan waar we geëindigd zijn, maar dan met iets minder… spullen?

Stel, je zit op de bank, nog genietend van die laatste oliebol (want waarom niet?), en je kijkt rond in je huis. “Hmm, niet slecht,” denk je, “maar wat als ik dit jaar begin met wat meer ontspullen?” Gewoon, een beetje minder rommel, een beetje meer ruimte.

Dus hier komt mijn eigen, ietwat komische uitdaging: ik ga proberen om elke week één item te vinden dat ik niet meer nodig heb en het weg te geven of te recyclen. Klinkt eenvoudig, toch? Maar voor iemand wiens huis soms meer op een opslagplaats lijkt dan een woonruimte, is dit een kleine stap naar minimalisme.

En het wordt nog beter! Wat als ik deze nieuwe, opgeruimde ruimte nu eens gebruik voor iets leuks of nuttigs? Misschien een hoekje inrichten voor wat extra yoga of gewoon wat extra ademruimte creëren. Het hoeft niet groots te zijn. Het gaat om het gevoel van de bevrijding van het onnodige.

Dus daar ga ik, met mijn bescheiden, maar haalbare doel. Geen drastische ‘new year, new me’. Nee, het is meer een ‘new year, slightly less cluttered en improved me’. Want tja, ik was vorig jaar al best oké. 😉

Dus, wat is jouw subtiele verandering voor dit jaar? Ga je met me mee op deze reis van ontspullen? Of blijf je lekker bij wat je al hebt, wat natuurlijk ook helemaal prima is. Het nieuwe jaar is een kans om te groeien, maar ook om te koesteren en te verbeteren wat we al hebben.

Ik hoop dat dit blog een glimlach op je gezicht brengt en je inspireert voor een leuke en positieve start van het nieuwe jaar! Nieuwjaar, nieuwe ik? Nee, verbeterde ik met meer ruimte voor wat echt telt.