Amber Kroese - Balans

BALANS

Afgelopen weekend was een herinnering aan de kleine, moeilijke en mooie dingen van het leven. De paasdagen, traditioneel een tijd van samenzijn en reflectie, hebben mij doen stilstaan bij het belang van familie en de vreugde van simpelweg samen zijn. Samenzijn vanuit helaas verlies en afscheid van een dierbare en samenzijn omdat het Pasen was. Het was een weekend gevuld met een traan, gelach, het delen van verhalen rondom uitgebreid lekker eten, en een extra dagje zonder wekker. 

Toch was het ook heel fijn om te merken dat ik ook uitkeek naar het einde van het lange weekend. Het opruimen van de laatste sporen van de paasdagen en het voorbereiden van mijn kantoor op de werkweek voelde niet als een last, maar als een ritueel dat ruimte maakte voor nieuwe energie en mogelijkheden. Ja, je leest het goed. Ik verheugde me op de maandag.. eeeuh dinsdagochtend. Op die eerste slok van warme koffie terwijl ik mijn laptop opstart.

Als HRM-professional heb ik het geluk te werken voor een hele leuke opdrachtgever en deze week staat ook in het teken van voorbereidingen treffen voor de start van een traject met een nieuwe coachee en meerdere netwerkafspraken in mijn agenda; elke ontmoeting zie ik als een kans om te leren, te delen en te groeien.

Hoewel de werkweek kort is, voelt elke dag gevuld met een doel en vooruitgang. En dan, als kers op de taart, staat er aan het eind van deze ‘korte’ week alweer een weekend weg gepland met vrienden. Het is een luxe die voortvloeit uit zelfstandigheid; de vrijheid om hard te werken maar ook hard te ‘spelen’, om mijn tijd en energie te investeren in dat wat echt belangrijk is. 

Deze balans tussen professionele passie en persoonlijke plezier is wat me drijft, wat elke dag de moeite waard maakt.  Dus ja, ik kijk uit naar deze week. En jij? Heb jij ook iets hebt om naar uit te kijken en om je passie in te leggen? 

Ik hoop het, en zo niet..als coach help ik je graag om dat wel te vinden!